Деца камикадзета летят с моторите и колите на тате

Десислава Панайотова-Янкова
14.07.2012
размер на текста:

Деца камикадзета плъзнаха по пътищата в Дупнишко с коли, мотори и мотопеди, които едва управляват. Летният синдром на детското шофиране създава реална опасност от тежки пътни инциденти.
9 акта са съставени на родители, изпуснали децата си от контрол или предоставили им превозните си средства за забавление. 9-те акта са съставени от началото на лятната ваканция само на територията на РПУ-Дупница, става ясно от справка в ОДМВР-Кюстендил, поискана от нас. Предвидената от закона санкция е от 100 до 300 лв.
Възрастта на малките шофьори започва от невинните 11-12 г. Мъниците трудно удържат мощните возила, навлизат в насрещното, не спазват правилата за движение, но въпреки това се движат с висока скорост и умишлено или не засичат другите участници в движението.
Най-предпочитаните „писти” за изявите им са селата и междуселските пътища. Там обаче рискът от инциденти е още по-голям, както заради факта, че шофьорите са с по-притъпено внимание, така и заради лошите настилки.
Ако станете свидетел на дете, непълнолетен или неправоспособен зад волана трябва незабавно да сигнализирате на тел. 112, апелират от полицията.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети