Тридневна спецакция овърша дрога и фалшиви документи в Кюстендил

DenNews.bg
12.07.2012
размер на текста:

Полицейска акция, продължила три дни, овърша наркотици, фалшиви документи, печати и части от луксозни автомобили в Кюстендилско. Тепърва ще се установява дали между четиримата задържани има връзка и дали се касае за кражби на луксозни автомобили или застрахователни измами.
Специализираната полицейска операция е проведена от 9 до 11 юли по линия на противодействие на престъпленията, свързани с разпространението на наркотични вещества и престъпления, свързани със застрахователни измами с лизингови автомобили. По време на проведените полицейски действия са проверени 4 адреса – два в Кюстендил и по един в селата Рашка Гращица и Слокощица.
Сред откритите и иззети вещи са различни по вид документи както на български език, така и на други езици, свързани с регистрация, собственост и прехвърляния на МПС, множество части от автомобили, различно по вид – сред тях са части от БМВ, Ауди, Сузуки, Хюндай. Иззети са 9 печата на различни фирми, учреждения и нотариус, автомобилни ключове, талон за регистрация на автомобил, който е бил обявен за общодържавно издирване през 2010 г.
При проведените обиски в с. Рашка Гращица- в близост до имота, са открити пликове с различни прахообразни вещества, общото им количество надхвърля 3.5 кг. При направения полеви наркотест наркотичните вещества са реагирали на хероин, метамфетамин, барбитурат. Открити са още части от лек автомобил – всички с идентификационни номера. В хода на операцията са задържани за по 24 ч четирима мъже – Р.В.,34 г., Р.А., 42 г., Д.Й.,35 г., и С.М., 27 г.Назначени са експертизи, работата по документиране на деянията продължава РУП Кюстендил, информират от пресцентъра на ОД МВР-Кюстендил.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети