Психясал простреля съсед след година тормоз на цяла Бистрица

Даниела Методиева
12.07.2012
размер на текста:

Психично болен мъж от дупнишкото село Бистрица простреля посред нощ съседа си със стара ловна пушка и го вкара в болница. Преди това 52-годишният Георги Зарев изкарал от леглото жертвата си Илко Караколев, като почукал на прозореца на стаята му. 75-годишният мъж излязъл на двора, за да види кой го търси и тогава съседът му открил огън по него. На виковете на възрастния мъж на помощ веднага се притекъл зет му, който го закарал в спешния център в Дупница, като преди това се обадил в полицията. Илко Караколев е приет в ортопедично отделение на общинската болница, където от лявата му ръка медиците са извадили 2 сачми, не са открити други поражения по тялото.
Георги Зарев бил арестуван на главната улица на селото, където вървял с пушката през рамо и продължавал да сипе заплахи.
Като причина за неоправданата агресия от страна на Георги Зарев, жертвата му Илко Караколев посочи заболяването на съседа си, който след жесток побой миналата година получил психични отклонения.
Оттогава стрелецът от тази нощ тормозел цялото село, излизал в късните часове на нощта и тропал по прозорците на къщите, като имал предпочитания да тормози жените. Денонощно Георги Зарев раздавал псувни наляво и надясно по всеки, който срещне и заплашвал с побоища. Тъй като редовно карал пиян автомобила си и двата си мотора, вече му е отнета книжката, а колата му е конфискувана. Пушката, с която е стрелял е била собственост на баща му, който дълги години е бил в ловната дружинка на селото.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети