Любо Янакиев шампион на двойки у нас, спечели квота за Европейско и Световно

Константин Соколов
11.07.2012
размер на текста:

Шампионът Любомир Янакиев със златния медал. Снимка: DenNews.bg

Състезателят по тенис на маса Любомир Янакиев спечели поредния си златен медал. Дупничанинът, заедно с партньора си от Свищов Марио Якимов, станаха шампиони на двойки на 38-ото Държавно първенство за ветерани, което се проведе във Враца и събра 160 участници от цялата страна. Успехът осигури квота на Янакиев за Европейското първенство в Бремен и Световното отборно първенство в Бирмингам следващата година.
На шампионата във Враца националната двойка на България Любо Янакиев - Марио Якимов бе с класа над опонентите си и безапелационно спечели първото място. Дуото с лекота преодоля предварителната група, на полуфинала се справи с двойка от Бургас, а на финала победи тим от Варна.
Дупничанинът и партньорът му от Свищов бяха наградени от олимпийската ни шампионка Здравка Йорданова. „Много съм доволен от представянето ни, тъй като първенството беше много силно. Участваха редица бивши шампиони, които показаха висока класа. Радвам се, че играх с Марио Якимов, който е 8-кратен шампион на нашата страна”, сподели Любо Янакиев, който преди седмица се завърна от участие на Световното първенство за ветерани в Стокхолм.
 

 

 

 

 


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети