Изчислено: България ще спечели 4 медала от Олимпиадата

DenNews.bg
10.07.2012
размер на текста:

Българските спортисти ще спечелят цифром и словом 4 медала от Олимпиадата в Лондон, сочи прогнозата на британския учен Емили Уилямс. Освен това всичките отличия ще донесат борците ни, предвижда още Уилямс. Според формулата на британеца Станка Златева (кат. до 72 кг) ще вземе единствения златен медал, уточнява sportni.bg. Бронзови отличия пък ще спечелят в класическия стил Иво Ангелов (60 кг) и Елис Гури (96 кг). Радослав Великов ще се класира на 3-о място при 55- килограмовите в свободния стил.
Формулата за изчисление е създадена от знаменития професор по икономика Андрю Бърнард, който имаше голяма успеваемост в прогнозите за Олимпиадата в Пекин през 2008 година. Освен спортната форма, във формулата се взимат под внимание и макроикономически фактори като численост на населението на страните и развитието на националната им икономика. "Формулата на Бърнард е доказала своята ефективност в миналото и ние нямаме основание да се съмняваме в резултатите, изготвени от нея", подчертава Уилямс.
Британският учен е изчислил и че най-много златни медали ще завоюват спортистите на Китай - 48. Втори в подреждането ще остане отборът на САЩ с 35 златни отличия, следван от домакина Великобритания с 25, Русия с 21, Германия с 15 и др.


 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети