Неудачник убил Николай за да откупи колата си, разкайва се за жестокостите

DenNews.bg
01.07.2012
размер на текста:

За разлика от убиеца си, Николай е бил коректен, добър и уважаван младеж.

Убиецът на мистериозно изчезналият Николай Йорданов от София е направил пълни самопризнания пред разследващите, като изразил и разкаяние.
Николай е бил жестоко умъртвен, след което тялото му е било разчленено и захвърлено край Враца, за да може убиецът му да си върне оставена за продан кола.
30-годишният убиец е Адриан от град Мизия, неудачник, безработен повече от година, без желание за работа, но с разноски по семейството, с което е бил в конфликт и по квартирата си в жк „Овча купел”, това стана ясно от пресконференцията на вътрешния министър Цветан Цветанов,
директорът на Главна дирекция "Национална полиция" главен комисар Ангело Антонов, директорът на СДВР старши комисар Валери Йорданов, директорът на ОД на МВР-Враца комисар Росен Иванов и директорът на Института по психология на МВР комисар Неделчо Стойчев.
Николай е бил убит още в деня на изчезването си 14 юни.
Два месеца преди това заподозряният оставил автомобила си за продажба в автокъща, като след убийството с откраднати от жертвата пари е закупил отново автомобила си, обясни Цветанов. Независимо от прецизното почистване на дома на Адриан разследващите са открили ДНК материал, който съответстват на профила на Николай.
До момента като мотив имаме финансови подбуди, по точно опит да се ограби Йорданов, поясни Цветанов.
Според шефа на Института по психология Стойчев става дума за планирано престъпление. Освен откраднатите между 1000 и 2000 лв., извършителят е откраднал и пити кашкавал от буса на жертвата, които по-късно е продавал. Оръжието на убийството – нож, е бил изхвърлен в река Дунав, заедно с торба с личните документи на Йорданов.
Адриан е заловен на територията на София.
За голямо съжаление имаме един тежък криминален случай, но най-важното е тези случаи да бъдат разкривани, посочи Цветанов. Николай е водил съвсем нормален живот, водил е коректни отношения със своя работодател, семейството и приятелката си. Момчето се ползваше с много голям авторитет и доверие сред кръга на своите приятели и приближени, допълни министърът, цитиран от БГНЕС.
За нас беше изключително важно да работим дискретно, защото знаехме, че извършителят ще бъде спокоен и няма да подозира, че разплитането на случая ще започне от службите на община Мизия, сподели Цветанов за разследването
Николай е ниско рискова жертва. Когато се извършват подобни престъпления, се разследват познатите на жертвата, допълни Стойчев. За профила на извършителя Стойчев коментира, че той е един човек-аутсайдер, изпаднал тотално, безработен от около една година, също и със семейни проблеми, свързани с липсата на пари.
Николай Йорданов изчезна на 14 юни тази година, след като бил на работа. Последно младежът е бил забелязан в района на жк „Овча купел”, докато шофирал служебен микробус. При изчезването на момчето, в него е имало около 1 500 лева служебни пари и около 100 лева лични средства.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети