София Прайд не мина без насилие, 25-годишен пребит след гей парада

DenNews.bg
01.07.2012
размер на текста:

Въпреки привидната атмосфера на толерантност и спокойствие, гей парадът в столицата не се е разминал с насилието. 25-годишен участник в София Прайд е бил нападнат и бит в района на метростанция „Сердика", съобщават организаторите на шествието, пише news.bg.
Момчето е било жестоко ритано от трима нападатели, които си тръгнали спокойно след побоя.
Пострадалият е болен от тежка форма на диабет и по собствените му думи, по време на боя се е молил да не бъде счупена закачената с абокат за корема му помпа с инсулин.
Случайни минувачи са оказали първа помощ на пострадалия, като преди това с викове успели да прекратят по-страшни последствия.
Младежът няма да подаде жалба в полицията, защото не вярва, че извършителите могат да бъдат намерени, съобщават още организаторите на София Прайд.
Иначе те отчитат, че тазгодишното издание на прайда е преминало успешно с повече участници, по-централен маршрут и по-широка подкрепа от всякога.
По техни данни в тазгодишното шествие за равенство и приемане на всички хора, независимо от тяхната сексуална ориентация и полова идентичност, са участвали около 1500 души.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети