Счетоводителката на Галеви с парична гаранция от 5 000 лв., „перачът” Методи Ковачев с подписка заради инвалидност

dennews.bg
09.06.2012
размер на текста:

Счетоводителката на братя Галеви Христина Ангелкова е с мярка за неотклонение „парична гаранция” от 5 000 лв., а основният „перач” на пари на двамата бизнесмени Методи Ковачев е с подписка, тъй като е инвалид. Това съобщиха от специализираната прокуратура.
От държавното обвинение посочиха инвалидът Методи Ковачев като„подпомаган и подбуждан" от Пламен Галев и Ангел Христов и тяхната счетоводителка Христина Ангелова. Самият Ковачев е бил пълномощник или съдружник в някои от „кухите" фирми, към които са се връщали част от парите. Засечени са над 600 транзакции към чужди банки.
Мерките за неотклонение са съобразени с реалното финансово и социално положение на двамата.
Шефът на специализираната прокуратура Светлозар Костов обясни, че разследването все още тече, върви се по пътя на парите, като предстои и блокиране на сметките на братя Галеви. Продължаваме да вървим по пътя на парите и когато стигнем до реални сметки с налични по тях суми, те ще бъдат блокирани, закани се шефът на спецпрокуратурата Светлозар Костов.
Разследването и проследяването на паричните потоци се провежда от Специализираната прокуратура, МВР, ДАНС, в тясно сътрудничество с Федералното бюро за разследване на САЩ, посочват от спецпрокуратурата.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети