Баш майстори наводниха лондонското метро

DenNews.bg
08.06.2012
размер на текста:

Баш майстори потопиха лондонското метро под вода и , съобщава “Дейли мейл”. Инцидентът е причинен от изпратените от водоснабдителната компания работници, които вместо да запушат малък теч, спукали тръба. Аварията е между станциите Стандфорт и Боу, като предизвика много въпроси за сигурността на британската столицата, тъй като двете станции са в непосредствена близост до Олимпийския парк.
„Това бе една от най-големите заплахи за безопасността. Имаше толкова много вода, че се притеснихме да не би да срути тунела или да тръгне към другите линии”, коментира един от шефовете на подземния транспорт.
Освен, че тунелите са заприличали на реки, били изхвърлени 440 хил. галона вода и по улиците на Лондон. Наводнени са плувен басейн, паркинг и коли в близост до двете станции.
Един от инженерите обяснява, че водата, която се е стичала е наподобявала Ниагарския водопад. Близо четири часа е продължила паниката сред пътниците, докато дойдат спасителните екипи.
Лондончани се притесняват, че градът им може да стане поле на терористични атаки, заради струпването на хиляди фенове на футбола, които ще посетят столицата за Олимпиадата, съобщава btvnews.bg.

 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети