Силиконови гърди на непълнолетни? Няма проблем!

dennews.bg
08.06.2012
размер на текста:

Слагат ли пластичните хирурзи силикон на непълнолетни? Иска ни се да отговорим с отрицание на този въпрос, но тази мания явно е завладяла всички и то безконтролно.
В последните години, силиконовата мода обхвана света, а дори в САЩ се наблюдава тенденцията родители да "подаряват" на дъщерите си нов чифт гърди по различни поводи - за 18-ия и дори за 16-ия им рожден ден, или за завършването на гимназия.
Родното интернет- пространството е пълно с момичета, които имат желание да претърпят хирургическа интервенция и дори се съветват една друга как да убедят родителите или гаджето да дадат необходимата сума.
„Искам да си направя корекция на устните, носът и гърдите, но проблемът не са липсата на пари в семейството, а това че татко е против”; „Момичета, откъде взимате толкова пари, за да си направите не една, а няколко операции? Току-що прочетох, че не може и на изплащане... Ужас!”, това коментират младите дами у нас.
Докато в Дания и Италия е забранен силиконът за непълнолетни, то в България дори няма статистика колко жени на година се оперират, та камо ли да се съобщава възрастта на момичетата.
Истината обаче е, че голяма част от хората, които са използвали услугите на естетичната хирургия, твърдят че това е повишило значително самочувствието им, както и че се е отразило положително на кариерата им и на личния им живот.
Модата да си силиконка е в своя апогей, а постоянните конкурси за красавици предизвикват младите жени да правят интервенции. Миналогодишната победителка в конкурса “Мис силикон” е с внушителните два импланта по 750 кубика. Според нея повечето жени се подлагат на подобен род интервенция заради мъжете – за да се харесат и да имат повече завоевания, съобщава btvnews.bg.
Специалистите у нас не отричат, че са имали случаи на желания на момичета под 18 години да се оперират, но те са категорични, че всеки претърпял пластична намеса, трябва да бъде добре информиран и да има чувство за мярка.
В света на силикона има и куриози, като най-фрапиращ е случаят на Лоло Ферари, жената с най-напомпан бюст, която стана жертва на размера.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети