Собственикът на взривените складове плаща обезщетения и ремонти

DenNews.bg
08.06.2012
размер на текста:

Фирмата собственик на взривените складове ще изплати обезщетения на ранените работници и ремонта на пострадалите къщи, съобщиха от "Берета Трейдинг".
Екипи сапьори, които търсят тримата изчезнали работници, влязоха днес на територията на складовете за боеприпаси край Петолъчката. Те ще разчистят терена, включително и чрез използването на контролирани взривове, информира bTV.
Сапьорите трябва да разчистват и обезопасят обекта за навлизането на експертите от Националната следствена служба и от ямболското окръжно следствие, които ще разследват причините за тежкия инцидент.
Предвидените от "Берета Трейдинг" обезщетения са в размер на 1000 лв. за приети в болница работници и по 500 лв. за всички останали. Освен това компанията се ангажира да поеме разходите и по възстановяване на пострадалите жилищни и обществени сгради в района, след окончателните оценки на щетите.
За разчистването на терена "Берета Трейдинг" е поканила специализирана чуждестранна фирма – партньор на компанията.
Тя ще стартира работа веднага след като бъде възстановен нормалният достъп до терена, а всички разходи ще бъдат поети от "Берета Трейдинг", съобщават още от компанията, пише dnes.bg.
Пътят за Бургас през Петолъчката и Лозенец засега остава затворен. Движението от София към черноморския град се извършва по обходен маршрут: Сливен-Ямбол-Саранско-Тамарино-Средец-Бургас. Извършва се обход и почистване на пътното платно от осколки от експлозиви.
Поставени са и предупредителни табели разпръснатите в района части от снаряди да не се докосват, а да се звъни на телефон 112.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети