Закопчаха ММА бойци, обвинени в рекет

dennews.bg
07.06.2012
размер на текста:

Специализираната прокуратура повдигна обвинения срещу седем участници в организирана престъпна група, създадена с цел рекет и принуда на територията на София и страната, информират от Пресцентъра на обвинението.
Участниците в престъпната структура са задържани при специализирана операция на ГДБОП под ръководството и надзора на прокурор от Специализираната прокуратура.
Повдигнати са обвинения срещу:
1. Георги Стоев, ръководител на групата.
2. Николай Георгиев
3. Георги Стефанов
4. Валентин Арсов
5. Веселин Веселинов
6. Ивайло Тодоров
7. Огнян Петров.
Шестима от участниците в групата за задържани в София, седмият – в Банско. Според събраните доказателства групата е действала от 2009 г. Участниците са давали заеми на физически лица, а след това силово са принуждавали длъжниците, които не са могли да върнат задълженията си навреме, да прехвърлят недвижими имоти на близки на членовете на престъпната структура. При претърсвания и изземвания в жилища и офиси на задържаните са иззети наркотици и незаконно притежавани бойни патрони. Част от участниците в престъпна структура са ММА бойци.
С постановление на Специализираната прокуратура седмината са преведени в следствения арест за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Специализирания наказателен съд да им бъде наложена постоянна мярка „Задържане под стража“.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети