Отложиха влизането на сапьори във взривените складове

DenNews.bg
07.06.2012
размер на текста:

Сапьорите, които трябваше днес да влязат във взривените складове, да изчакат още едно денонощие, това е мнението на специалистите. Въпреки, че в 11:30 изтече 24-часовият срок от последната неконтролирана експлозия, допускането на хора в района е рисковано, информира БНТ.
Зам.-главният прокурор Бойко Найденов заяви, че мощният взрив е предизвикал силна ударна вълна, която не се подчинява на логиката. На въпросът как може да са намерени части от мобилни телефони, а телата на 3-мата изчезнали, все още да не са открити Найденов отговори, че предметите не са толкова податливи на разпадане при взрив, колкото телата на хората могат да се разкъсат на парчета.
Зам.-главният прокурор изрази мнение, че във фирмата, занимавала се е контрола в склада е имала пропуски в технологията на утилизация. В отговор на въпроса какви са шансовете да бъдат открити живи тримата издирвани работници, Найденов сподели: „За съжаление аз не съм оптимист - те са били в епицентъра на взрива".
Бойко Найденов допълни още, че другите двама работници, които са били на мястото на инцидента, са разтоварвали камион и са били на открито, затова са се спасили.
Специалисти продължават да оглеждат пътя и да го прочистват от осколки.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети