Галеви вече в червения списък на Интерпол

DenNews.bg
07.06.2012
размер на текста:

Международната правоохранителна организация Интерпол вече официално издирва дупнишките бизнесмени Пламен Галев и Ангел Христов-Геле. Снимки и кратка информация за двамата е качена на официалния сайт на Интерпол. Включването на осъдените за организиране на престъпна група ексбарети в червения списък на Интерпол стана точно 20 дни, след като окръжният прокурор на Кюстендил Камен Пешев подготви заповед за задържането им.


Галеви изчезнаха и са в неизвестност от 3 май, когато Върховният касационен съд (ВКС) потвърди ефективните им присъди от по 4 и 5 г., които трябва да излежат в затворническо общежитие.
В информацията на сайта на Интерпол е записано, че Ангел Христов е на 43 г. от Сандански, с кафяви очи, а Пламен Галев е на 44 г., роден в Кърджали, висок 1,86 м, с тъмна коса и кафяви очи. Двамата се издирват от ВКС за влезли в сила присъди за организиране и ръководена на престъпна група.
Изчезването на Галев и Христов бе обсъдено на правителственото заседание на 30 май, когато министърът на правосъдието Диана Ковачева информира премиера и колегите си, че те не били с мярка за неотклонение "парична гаранция" от по 50 000 лв., а с най-леката мярка "подписка". Така държавата не може да си върне тези пари, защото през декември 2010 година по искане на защитниците на братя Галеви с определение Окръжен съд-Кюстендил е изменил мярката за неотклонение от парична гаранция в подписка за всеки един от тях.
Само преди ден министър Ковачева изрази надежда, че случаят няма да се отрази негативно на България и в доклада на ЕК ще бъде обърнато внимание, че макар в неизвестност двамата бизнесмени са осъдени.
Както писахме, на 1 юни в счетоводната къща на Галеви и резиденцията им в Ресилово бе проведена полицейска акция. Иззети бяха компютри и документи.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети