Опрощават наеми на заведения заради велоалея на ул. “Николаевска”, други отнасят глоби

Даниела Методиева
05.06.2012
размер на текста:

Наемите, които собственици на заведения от дясната страна на ул. “Николаевска” в Дупница плащат за външните маси, ще им бъдат оппростени за 3-те месеца преди започване на макрирането на велоалеята. Тя е предвидена да минава оттам заради реализирането на проекта за благоустрояване на централната градска част на Дупница. Кметът Методи Чимев обясни, че е говорил с представителите и на фирмите от консорциум “Градско строителство”, които с обяснили, че маркирането на алеята ще започне в началото на октомври. Така след срещи със собствениците на заведение се е стигнало и до компромисния вариант те да бъдат обезщетени, макар и частично, с опростяването на наемите за оставащите месеци.
Някои от тях вече премахнаха дървените платформи, които бяха поставили заради масите. Според Чимев не е било коректтно от страна на предишното общинско да сключва дългогодишни договори за наеми на въпросните площи със собствениците на заведения, при положение, че проектът вече е бил входиран и е било ясно, че там ще бъде обособена велоалея. След срещите е бил обсъждан и вариант велоалеята да се премести на някоя от успоредните улици, но това като вариант също е отпаднало, тъй като по тях се придвижват автомобили.
Що се отнася до собствениците на заведения, които все пак са поставили маси, без да имат разрешение за това и анекси към договорити си, то 9-има от тях ще бъдат глобени. Това увери днес Чимев, като изрази недоволство от факта, че служителите от общинското контролно звено не си вършат както трябва работата. А тя се състои в това да контролират именно нерегламентираното заемане на общински площи от собственици на заведения за поставянето на допълнителни маси.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети