Официално: Актавис стана генерален спонсор на Марек

Константин Соколов
05.06.2012
размер на текста:

Фармацевтичният гигант Актавис официално стана генерален спонсор на Марек. Както първи DenNews.bg съобщи, от ръководството на футболния клуб водеха преговори за спонсорство с фармацевтичната компания, като договорът е вече факт. До тук се стигна не без съдействието и на министър председателя Бойко Борисов, който спомогна за успешното финализиране на сделката. Средствата, с които ще бъде подпомогнат клуба ще са предназначени, както за първия отбор, така и за детско-юношеската школа.
„В Дупница, който е известен и като „Град на фармацията”, се намира най-големият завод за производство на твърди орални форми в Югоизточна Европа. Това е заводът на Актавис, който осигурява над 800 работни места за жителите на Дупница и региона. Спонсорството на ФК Марек е част от нашата корпоративна социална политика за подпомагане на общините, в които Актавис има свои производствени мощности. Искрено пожелавам на отбора много бъдещи успехи на футболния терен”, коментира Илия Пашов, изпълнителен директор на Актавис България.
От страна на Марек преговори с фармацевтичния гигант водеше изпълнителният директор Иво Паргов, който призна, че е изключително доволен от подписания договор. „Аз бях оторизиран да комуникарам с хората от Актавис. От дълго време чакахме това да се случи и сега съм радостен, че стигнахме до тук. Логото на компанията ще бъде поставено на фланелките на отбора за новия сезон. Радостен съм и че такъв гигант ни оказа помощ в условия на криза. Трябва да отбележа, че това се случи и с огромното съдействие на премиера Бойко Борисов, за което, разбира се, сме му благодарни. За сега не желаем да коментираме какви са параметрите на договора, но клубът ще е финансово обезпечен”, заяви Паргов пред DenNews.bg.
Клубният шеф ще има среща с треньорското ръководстово след 10-ина дни, за да се обсъди представянето на отбора през изминалия сезон, както и лятната селекция. От щаба на Марек се надяват, че ще успеят да сглобят състав, чиято основна цел ще бъде влизане в „Б” група догодина. След това с помощта и на Община Дупница предстои да се решава друг наболял проблем, а именно реконструкцията на стадион „Бончук”, който в момента се намира в изключително лошо състояние.

 

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети