Падна цената на имотите в дупнишкото село Крайници на диамантения милионер Николай Димитров

Даниела Методиева
04.06.2012
размер на текста:

По всичко личи, че сагата с имотите, част от летището в дупнишкото село Крайници, които са собственост на диамантения милионер Николай Димитров, скоро няма да приключи. След първия публичен търг заради дългове на Димитров, цената на 225-те декара падна на 2 млн. 551 хил. и 200 лв. Вече втора година не се явява нито един купувач и съдия-изпълнителят Елица Христова се принуди да смъкне цената, която при първата обява за публичната продан бе 3 млн. 190 хил. лв.
Сега обявената сума за имотите на собственика на няколко диамaнтени мини в Африка се приближава до тази, която той брои при купуването им през 2007-а година- 2 млн. 500 хил. лв. И докато преди 2 години Николай Димитров се надяваше да излезе на печалба от 640 000 лв, то сега ще трябва да се задоволи и на скромната сума от 51 200 лв. В случай, че търгът бъде успешен и приключи със сделка.
Милионерът Николай Димитров стана собственик на имотите през месец октомври 2007-а година за сумата от 2 500 000 лева, след като ги спечели на таен търг, обявен от тогавашния областен управител на Кюстендил Любомир Дермански. До провеждане на процедурата се стигна, след като община Дупница в мандата на кмета Първан Дангов не успя да придобие безвъзмездно имота от Министерство на отбраната, тъй като областният управител отказа да сложи подписа си под документите. Като представител на държавата Дермански насрочи търга и така диамантеният милионер стана новият собственик на атрактивния имот чрез фирмата си "Джуел-Н" ЕООД.
След като Николай Димитров влезе във владение, обяви и намеренията си максимум до 5 години летището да придобие нов европейски вид и да стане алтернатива на това в София, като поеме и най-тежкотоварните самолети в света. Той имаше готовност и да започне преговори с кмета на община Сапарева баня Сашо Иванов и да откупи останалата част от имота, която курортната община получи безвъзмездно с благословията на Любомир Дермански.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети