Отец Янакиев поведе 200 войводи и булките им на шествие срещу гей парада

DenNews.bg
30.06.2012
размер на текста:

Снимка: blitz.bg

Отец Евгени Янакиев, свещеникът който призова християните да замерят с камъни участниците в гей парада, насрочен за довечера, поведе 200 националисти и булките им на шествие срещу хомосексуалните.
Контрашествието тръгна от НДК в 11 часа и завърши пред храм „Св. Неделя”. На предна линия беше самият отец Янакиев, които все още няма официална подкрепа от Светия синод, и няколко войводи редом с преоблечени като булки момичета. Така протестиращите показаха „естесвения ред”.
В шествието се включиха представители на Атака, ВМРО, БНРП, БНС, Национална съпротива, НФСБ, който сакндираха „Смърт за педалите", информира news.bg.
В речта си представителите Атака, БНС и ВМРО-НИЕ заявиха, че всеки има правото да избира какъв да бъде, но не да го демонстрира пред всички.
Протестът се обяви срещу американския посланик у нас Джеймс Уорлик, който по думите им се опитва „да променя семейния ни кодекс" и който ще се включи в „София Прайд” довечера.
„Имаме 1300 години история, не благодарение на гей браковете", изтъкна Пламен Димитров от БНС. „Една свобода е свобода, докато не пречи на чуждата", категоричен бе той.
Представителите на ВМРО обвързаха протеста с 10-те години от смъртта на Николай Хайтов и обявиха, че датата за „София Прайд" е избрана нарочно като спекулация за българската история.
След шествието се понесе многократно песента „Бойко Борисов педераст, педераст", а пред църквата „Св. Неделя” демонстрантите коленичиха и запазиха минута мълчание в чест на всички български патриоти.
„Ще протестираме срещу това да ни налагат поведение, да ни казват, че трябва да приемаме едно различие за норма, да ни натрапват свои емоции и начин на живот”, коментира един от организаторите на шествието Ангел Джамбазки от ВМРО.
„Няма да приемем и не приемаме еднополови бракове и осиновяването на деца от т. нар. родители от един и същи пол”, категоричен е той.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети