Среднощно съдебно заседание остави Хамстера и компания в ареста

DenNews.bg
30.06.2012
размер на текста:

Среднощно съдебно заседание остави рилчанина Антон Петров-Хамстера, Мистър България 2003 и шеф на модна агенция Мирослав Йончев и охранителя Цветко Цветков, които бяха задържани за износ на моделки за проституция, в ареста.
Софийски градски съд започна заседанието си към 18 часа вчера и издаде решението си около полунощ.
Мис България 2008 Свят Ралица Тодорова даде скандални показания, от които става ясно как са припечелвани пари от „допълнителна дейност” и как са делени парите. За момента миската е свидетел. Назначена й е полицейска охрана, обясниха от прокуратурата.
Хамстера бе арестуван при спецоперация преди дни, когато беше разбита ръководената от него банда за трафик на хора и склоняване към проституция. В хода на акцията на 27 юни, в 12.55 часа на софийското летище бяха спрени за проверка непосредствено преди полет за чужбина две жени, работещи в модна агенция и придружаващият ги мъж. При направен личен обиск у тях са открити 3 преносими компютърни конфигурации, 3 СИМ карти на български мобилни оператори, 3 СИМ карти на белгийски мобилни оператори, договори за наем на помещения в чужбина.
Тримата са разпитани като свидетели.
От прокуратурата оповестиха и тарифата на "моделките" в агенция Май Ейджънси: 600 лв. на час, 800 лв. за 3 часа и 1 000 лв. на нощ. Парите се делели 50 на 50, пише news.bg.
Самата Ралица Тодорова работила в агенцията след като била коронясана. В показанията си тя разказала, че се включила към "алтернативната дейност" на агенцията едва 2010 г., като се е ползвала с особеното доверие на шефа на агенцията Мирослав Йончев. Тя прибирала заработените пари и му ги давала на него. Според прокуратурата той я е запознал с по-високопоставен от нея човек в схемата Антон Петров - Хамстера.
С течение на времето Тодорова дори променила начина, по който момичетата се предлагали на клиентите и създала специален е-майл с името "Салата цезар". В цялата схема бе замесено и името на Светлана Василева - също популярна от светските хроники и свързвана в тях с Георги Иванов- Гонзо.

 

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети