Фалшиви луксозни стоки иззеха антимафиоти в Дупница

dennews.bg
03.06.2012
размер на текста:

Служители от териториалното звено „Борба с организираната престъпност“ в Кюстендил проведоха операция на територията на Дупница по пресичане и предотвратяване на разпространението на стоки с чужда търговска марка, без знанието и съгласието на правоносителя, информират от Пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.
В хода на акцията от складова база и търговски помещения са иззети голям брой фалшиви луксозни стоки от марките „DOLCE&GABBANA” и “DSQUARED”. По първоначални данни нанесените щети на правоносителите се над 300 000 евро.
Разследващите са установили, че част от ментетата са контрабанден внос от съседни страни, а други - произвеждани в нелегални цехове на територията на страната. Пласирани са в мрежа от търговски обекти в Дупница и Кюстендил. Нанесени са огромни материални щети на фиска, вследствие на нелегалната дейност.
Според експерти за производството на стоките са използвани много опасните за здравето азотни бои, тъкани и платове с лошо качество, които при по- чувствителна кожа предизвикват трайни увреждания и са забранени с Европейска директива.
Срещу нелегалните търговци са образувани досъдебни производства по чл.172б от НК за извършени престъпления срещу интелектуалната и индустриалната собственост.
Системните действия на ГДБОП по противодействие на организираната престъпност в областта на посегателствата над интелектуалната и индустриалната собственост са в изпълнение на Стратегията на МВР и Плана за действие приет от “Съвета за защита на интелектуалната собственост”.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети