Мачът Португалия – Испания най-гледаното телевизионно събитие!

DenNews.bg
28.06.2012
размер на текста:

Иберийското дерби Португалия – Испания от полуфиналите на Европейското първенство по футбол счупи рекорд за най-гледано телевизионно събитие. По време на кулминацията при изпълнението на дузпите 19.086 милиона зрители в Испания са били пред телевизорите, което прави почти половината от 47-милионното население на страната. Извадката е от телеметричните данни на фирмата Кантар Медиа. Данните се изчисляват въз основа на период от поне 5 минути или повече зрителски интерес, уточнява gol.bg. Естествено, пикът е бил при дузпата изпълнена от Франсеск Фабрегас, оказала се победна за Ла Фурия.
Редовното време на мача е било проследено от 14 милиона телевизионни зрители, а 16.5 милиона са гледали продълженията. Броят на феновете пред телевизионните екрани пък е достигнал 18 милиона за началото на дузпите.
Подобен зрителски интерес е предизвикал и другият двубой от Евро 2012, решен с изпълнение на дузпи – четвъртфиналът Англия - Италия. Битката между „скуадра адзура” и „Трите лъва”, според УЕФА, ще постави рекорд за най-гледан четвъртфинал на голямо първенство. Тази футболна среща е била предавана от повече от 120 телевизии. Резултатите на първите 20 от тях са отчетели над 100 милиона зрители. Логично, най-голям интерес към мача е имало в Англия (20.3 милиона) и Италия (21.8 милиона).

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети