Провалените конкурси в община Дупница променят критериите към участниците

dennews.bg
28.06.2012
размер на текста:

Поредицата от провалени конкурси в община Дупница ще доведе и до промяна на критериите, на които да отговарят участниците. Така стоят нещата с проваления за втори път конкурс за главен счетоводител, на който нито един от участниците не успя да прескочи бариерата на втория етап и да събере минималния брой от 81 точки на теста. На въпрос на dennews.bg до пресцентъра на общината, получихме отговор, че все още не е определена дата за следващия конкурс за главен счетоводител, защото критериите се преразглеждат с оглед на това, че нито един от кандидатите на провелите се два конкурса не е могъл да отговори на тях.
Преразглеждане на критериите и добавяне на нови- това се готви и за предстоящия нов конкурс за управител на ВиК-Дупница, след като и тук провелия се преди 2 седмици се провали. А конкурсната комисия не одобри програмата за управление на двамата участници в икономическата им част. Не бе одобрен дори и фаворитът на председателя на конкурсната комисия Пламен Стойнев- инж. Александър Перухов. Въпреки, че беше представил отлична разработка откъм техническата част на програмата, Перухов бе игнориран от конкурса заради мипсата на достатъчно икономическа обосновка. Затова за предстоящия конкурс ще има промяна на критериите откъм образование, като вече ще се изисква не само инженерно, а и икономическо образование.
Вече са ясни критериите за втория конкурс за директор на дирекция „Устройство на територията и строителство”. Кандидатите трябда да притежават минимална образователна степен, необходима за заемане на длъжността – бакалавър, да са с висше образование, съответстващо на длъжността, минимален ранг за заемане на длъжността – ІІІ младши, минимален професионален опит за заемане на длъжността – 4 годинии да не са осъдени на лишаване от свобода за престъпления от общ характер, освен ако са реабилитирани.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети