Хванаха братя сводници в Пазарджик

DenNews.bg
28.06.2012
размер на текста:

Хванаха братя сводници в Пазарджик, извършвали престъпна дейност, свързана със склоняване към проституция и трафик на жени с цел сексуална експлоатация, информира пресцентърът на МВР. Мъжете са задържани след съвместна акция на амтимафиоти, под ръководството на Районната прокуратура в Пазарджик и служители на ГДБОП в града.
Няколко месеца били нужни на разследващите полицаи да предприемат задържане. Братята А.Е./32г./ и Е.Е./31г./, и двамата от Пазарджик склонявали към проституция млади жени, а в последствие организирали трафика им в страни от Западна Европа с цел сексуална експлоатация.
Претърсени били три техни адреса, от които са иззети компютърни конфигурации, вещи и документи, които имат отношение към разследването. Изяснява се информация, че братята са се занимавали и с търговия на лекарствени средства и парите от сводничеството са използвани за този бизнес Антимафиотите изясняват информация, получена в хода на досъдебното производство, че парите, придобити от престъпната си дейност братята са използвали за развиване на бизнес в сферата на търговията на едро с лекарствени средства. На мъжете са повдигнати обвинения, а прокуратурата в Пазарджик е удължила срока на задържането им със 72 часа. Разследване по случая тепърва предстои.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети