Фандъкова: Столичани без вода през лятото? Абсурдно е!

DenNews.bg
28.06.2012
размер на текста:

Кметът на София Йорданка Фандъкова отхвърли категорично опцията столичани да останат без топла вода в летните горещини. ”Абсурдно е!", заяви тя в ефира на БНТ.
Припомняме, че изпълнителния директор на “Булгаргаз” Димитър Гогов съобщи преди дни, че Топлофикация София е задлъжняла със 154 млн. лв и от 2 юли предприятието ще спре подаването на природен газ към столицата.
Градоначалникът на София изтъкна, че до 10 юли на „Булгаргаз" ще бъдат преведени 30 млн. лв.
„Не мога да давам оценки на Топлофикация София, защото тя е в изключително тежко състояние. Аз продължавам да изисквам отношението към клиентите, а тук трябва да се работи много". Йорданка Фандъкова изтъкна сериозните усилия за получаване на безвъзмездна помощ от фонд „Козлодуй". Според кмета трябва първо да се направи канализация, а след това да се правят пътища.
"Хората искат улици, но след време ще искат и канализация. Тогава ще трябва да разрушим улиците. Когато се строи, трябва да се строи там, където има инфраструктура". категорична е Йорданка Фандъкова. На въпрос дали е готова да достигне до прекратяване на договора с Топлофикация София, Фандъкова посочи, че не вярва да се стигне дотам, а и тя няма да позволи такъв натиск върху себе си.
Йорданка Фандъкова призна, че Софийска вода „извива ръце" с искането за увеличаване на цената: „Да. Според мен се опитва. Но няма да успее."
По думите й, в момента има спечелен проект за канализация на Столична община, но той изисква време.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети