Прокуратурата в Дупница отхвърли жалбата на ОбС-шефа Ивайло Константинов срещу търговката Любов Градевска

Даниела Методиева
28.06.2012
размер на текста:

Районна прокуратура в Дупница отхвърли жалбата на председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов срещу търговката от пазара Любов Градевска. С постановление от днес наблюдаващият прокурор Юлиян Крумов отказа образуването на досъдебно производство и прекрати прекрати преписката срещу Градевска поради липса на данни за извършено престъпление.

 


Близо месец продължи разследването на прокуратурата и полицията в Дупница, след като на 23-и май Константинов депозира сигнала в прокуратурата.
В него ОбС-шефът твърдеше, че в качеството му на длъжностно лице е бил заплашван от Градевска с физическа саморазправа и шантажиране на общественото мнение, върху него е оказван неправомерен натиск за вземане на решение в ущърб на гражданите на град Дупница и в интерес на личния бизнес на Градевска. Затова Константинов молеше в прокуратурата да бъде извършена проверка за извършено спрямо него заплашване като орган на властта- Председател на ОбС с цел да пропусне извършване на действие по служба за внасяне на докладна записка за преместване на кооперативния пазар.
За тези твърдения на Константинов в жалбата, в полицията бяха разпитвани както Градевска, така и търговци, включили си в подписка по нейна инициатива против местенето на пазара.

 

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети