Съветниците в Дупница искат връзка със София на АМ „Струма” при Бинека

dennews.bg
27.06.2012
размер на текста:

Да бъде направена връзка със София на АМ „Струма” при пътния възел при Бинека, настояват общинските съветници в Дупница. Това решение бе взето на днешната извънредна сесия, която бе свикана заради предложения от проектантите на магистралата проект, който не устройва жителите на общината. Още повече, че целия поток от Кюстендил в посока столицата ще минава през града в посока Е-79. Според проекта връзката на магистралата ще става на пътен възел „Дяково-север”, което според кмета Методи Чимев е неприемливо и бе причина да поиска свикването на извънредна сесия.
Дали това предложение от страна на местния общински съвет ще бъде прието от проектантите на автомагистралата, ще се разбере на по-късен етап. При всички случаи въпросното отклонение при Бинека, което ще бъда около 800 метра, ще струва на държавата допълнително около 2 милиона лева.
На днешната сесия стана ясно още, че община Дупница е била уведомена за решението на проектантите в последния възможен ден за реакция на 14-и юни, когато информацията е била изпратена по факс. Това обяви пред съветниците служителката от общината Христина Александрова.
Кметът Методи Чимев недоумяваше днес как при общо 8 възможни варианта, проектантите са се спрели точно на този, при който включването в посока София да става на пътен възел „Дяково-север”.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети