Хамстера пак с белезници, част от група за пласиране на моделки за секс

DenNews.bg
27.06.2012
размер на текста:

Снимка: Пресцентър МВР

Рилчанинът Антон Петров-Хамстера отново е с белезници. Този път, соченият за близък на Алексей Петров, е арестуван за участие в организирана престъпна група за износ на момичета за секс, които са работили в модна агенция.
Спецоперацията е проведена от служители на ГДБОП и Националната следствена служба в хода на досъдебно производство за склоняване към проституция.
На летище „София” са спрени за проверка непосредствено преди полет за чужбина две жени, работещи в модна агенция и придружаващият ги мъж.
Извършен им е личен обиск. Иззети са 3 преносими компютърни конфигурации, 3 СИМ карти на български мобилни оператори, 3 СИМ карти на белгийски мобилни оператори, договори за наем на помещения в чужбина. Тримата са разпитани като свидетели.
По време на операцията са задържани за срок от 24 часа двама мъже, за които има данни, че са събирали пари, заработени от проституция. Ц.Ц. /26 г./ е служител в охранителна фирма, криминално проявен, М.Й. /29 г./ – собственик на модната агенция. Установено е, че те предавали парите на Хамстера. Предстои повдигането на обвинения, информират от пресцентъра на МВР.
Преди малко повече от месец Хамстера бе арестуван заради готвено убийство на шефа на ГДБОП, след ден в ареста бе освободен. Няколко дни по-късно бе отново привикан на разпит за готвен атентат срещу шефката на Софийски градски съд Владимира Янева.

Най-четено

Темите от "Рила"

Етикети