Волейболната федерация: Матей Казийски е лъжец

DenNews.bg
27.06.2012
размер на текста:

Българска федерация волейбол публикува в сайта си текст със заглавие: „Матей Казийски разпространява подвеждащи информации“. Публикацията е по повод твърденията на Казийски, че е принуден да плаща на централата по 10 000 евро на година за да играе в чужбина.

Целият текст, публикуван в сайта на БФВ:

Във връзка с разпространените от доскорошния национален състезател Матей Казийски твърдения, че заплаща по 10 000 евро за трансферен сертификат всяка година, бе направена справка в архивите на Българска федерация волейбол и ви поднасяме следната информация:
За периода 2005 – 2011 година, Казийски е заплатил само веднъж сумата от 10 000 евро за правата си. Тя е покрита от президента на Тренто Диего Мосна през 2008 година, когато като играч на Динамо Москва Матей премина в италианския тим, по изричното си настояване и въпреки нежеланието на руския тим играчът да бъде освободен.
За предходния сезон също е начислена такава трансферна сума, но тя не е заплащата, тъй като БФВ е преценила да я компенсира, отпускайки на Казийски премия за добро представяне в същия размер. Сумата през 2009 година е 5000 евро, а за всички останали години е 1500 евро.
БФВ изказва острото си възмущение от продължаващото разпространение на манипулативно подбрана информация от бившия треньор на държавния тим Радостин Стойчев и състезателя Матей Казийски, с цел да бъде дискредитирана Федерацията. Липсата на реални аргументи прави подобни изказвания несъстоятелни. Те обаче вредят на БФВ и ръководството на централата обмисля да вземе всички необходими мерки да защити репутацията си пред съответните институции.
Доколкото в журналистиката има принцип за проверяване на информацията, моля да правите това и от втори източник. Зачестилите напоследък случаи на тиражирани информации без реални доказателства зад тях показват, че сме прави. БФВ е готова да предостави всяка необходима информация на медиите, поискана по съответния ред.

 

Най-четено

Темите от "Спорт"

Етикети