Нашенец ще лежи в щатски затвор 82 месеца заради измами

DenNews.bg
26.06.2012
размер на текста:

Българин, който се счита за ръководител на нашенска престъпна група е осъден да лежи в щатски затвор 82 месеца. 51-годишният Драгомир Тасков, заедно с подчинените си измамил дилъри на автомобили в Америка за стотици хиляди долари, съобщава американското издание "Лас Вегас ривю", цитирано от БТА.
След като изтече почти 7-годишната присъда на Тасков, той ще трябва да бъде под съдебно наблюдение три години и ще трябва да плати част от глоба от 77 529 долара заедно с други двама осъдени по случая. При добро стечение на обстоятелствата след това ще може да бъде депортиран обратно в България. Измамникът е прекарал вече две години зад решетките, докато е оспорвал повдигнатите му обвинения.
Прокурорите по делото искаха Тасков да бъде осъден на между 135 и 168 месеца затвор.
Вината на българина беше призната още през март по четири от 34-те повдигнати му обвинения. Според адвоката на Драгомир Тасков, той не е лидер на никаква престъпна група, а просто техник, чиято страст била да поправя коли, но мнението на прокурорите е, че подсъдимият е участвал във всеки аспект на схемата за измами, действала между 2004 г. и 2010 г., като той и неговите съучастници незаконно са придобивали коли от над дузина автомобилни дилъри и са ги препродавали из цялата страна.
Мрежата използвала мними купувачи, които твърдели, че са служители на телефонни компании с големи заплати. Така те получавали финансиране за колите си от заемодателни компании или от самите автомобилни дилъри. Мнимите купувачи искали колите да им бъдат доставени преди дилърите и кредитните институции да проверят тяхното финансово състояние.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети