Прокуратурата иска глоба за екскмета на Дупница д-р Соколов, ритнал служител от синята зона

Даниела Методиева
25.06.2012
размер на текста:

Бившият кмет на Дупница д-р Пламен Соколов ще трябва да плати глоба от 1 000 до 10 000 лева заради това, че си позволи да нарита служител от синята зона по време на изпълнение на служебните му задължения. Предложението за налагане на административното наказание на бившия управник на Дупница и общински съветник е внесено в съда от районната прокуратура и ще бъде разгледано на следващото заседание в началото на следващия месец, когато ще бъдат разпитани и още свидетели.
Сцената с наритването на служителя от синята зона Владимир Владимиров се разигра на 10-и януари тази година на паркинга пред Учителския институт. По думите на пострадалия, причината за агресията от страна на д-р Соколов, който е и ортопед, се оказало поставянето на скоба на автомобил на негов пациент, паркирал колата си върху място за инвалиди. След като минали 15-те минути и човекът не се върнал, за да си плати за по-големия престой, служителят от синята зона Владимир Владимиров поставил скобите. Когато пациентът се върнал и видял поставените скоби, веднага се обадил на д-р Соколов. Той бързо пристигнал, вдигнал скандал на служителя от синята зона и в яростта си го наритал в левия крак.
Владимир Владимиров още същия ден внесе жалба в полицията, взе си и медицинско за освидетелстване, след което започна разследване в полицията и прокуратурата в Дупница.
Оказва се, че това не е първият случай, при който д-р Соколов напада служител на „Паркинги и гаражи”. По думите на управителя Елена Малчева първият просто е бил прикрит, защото не е имало чак такива последствия за служителя.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети