Инкасатори от ВиК-Дупница търсят помощ от кмета за справедливи заплати

dennews.bg
25.06.2012
размер на текста:

Да им бъдат увеличени заплатите, настояват в молба до кмета на Дупница инкасатори от общинското дружество ВиК.
Месечните си възнаграждения от 380 лева те определят като обидно ниски и неотговарящи на тежестта на труда им, които се нареждат след тези на чистачките.
Като мотив за исканото увеличение инкасаторите посочват факта, че именно те са тези, които реализират печалбата в дружеството чрез отчитане и събиране от абонатите на месечните такси. И всичко това на цената на ходенето пеш и обхождането на големи райони в студ, жега и дъжд. Оказва се, че някои от инкасаторите се принуждавата да ползват собствените си автомобили, като за това не им се осребряват извършените разходи за гориво. Освен това, в молбата до кмета се обръща внимание и на факта, че всички инкасатори в Дупница са подложени на стрес и обиди от страна на некоректни абонати.
Като капак на всичко, се посочва и фактът, че за да бъдат спестени по 2 лв. на водното дружество за изпращане на писма за доброволно плащане, фактури и известия, с това са нагърбени инкасаторите още от предишния управител инж. Ваислка Бельовска. Която пък отказвала да увеличи заплатите на инкасаторите с обяснението, че събираемостта била много ниска.
Тъй като конкурсът за управител на ВиК се провали и в близките месеци няма да бъде назначен нов, сега единствената надежда на инкасаторите нещо да се направи, е кметът да съдейства за увеличение на заплатите им.


 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети