Индиец се цани за президент за да докаже, че все още е жив

DenNews.bg
25.06.2012
размер на текста:

32-годишен индиец ще се кандидатира за президент на милиардната нация само с една идея-да докаже, че все още е жив.
Невероятната история на готвача Сантош Кумар Сингх, пълна с бягство, любов и наказание разказва в. "Дейли телеграф".
Всъщност Сантош взел решението да се кандидатира за президент след 9-годишна неуспешна битка да докаже на властите, че все още е жив.
Младежът бил обявен за мъртъв като наказание от роднините си след като той избягал от родното си село в милионния Мумбай да търси работа. В големия град обаче Сантош намерил нещо повече-любов в лицето на красавица, която обаче се оказала недостойна за роднините на младежа. Съпругата на живия мъртвец принадлежи към далитите, които не са част от нито една каста и са известни като недосегаемите и нечистите в Индия.
Освен че роднините на Сантош му организирали опело и погребение успели да заграбят и земята му от 12,1 акра.
Девет години той се опитвал всячески да покаже, че е жив, дори писал на премиера на Индия, но безуспешно. Съпругата му също си имала проблеми. Тя и нейното семейство станали обект на подигравки, че са обвързани с "мъртвец".
За да сложи край на неправдата, Сантош издигнал кандидатурата си за президент. В Делхи той попълнил комплекта необходими за целта документи.
Неговата платформа се състои само от една точка - борба да бъде признат за жив.
"Ако правителството не може да докаже, че съм жив, то нека ме убие и тогава да издаде смъртен акт на мое име", казва злощастният кандидат-президент.
Изборите в Индия са идния месец и за поста се борят общо 12 кандидати, пише vesti.bg.
 

Най-четено

Темите от "Любопитно"

Етикети