Подсъдим депутатски братовчед избран за шеф на ВиК-Дупница

DenNews.bg
22.06.2012
размер на текста:

Емил Гущеров

Подсъдим братовчед на депутата Емил Гущеров и боен другар от „синия” период на настоящия гербер Асен Пилев ще се съревновават за шефското място във ВиК-Дупница.
Георги Гущеров и Марио Нешев са получили благословия от местната власт и структурата на ГЕРБ на специално свикано събрание. Те ще бъдат и единствените кандидати, които ще се явят на новия конкурс за управител. Това твърдят наши източници.
Марио Нешев, в момента шеф на отдел в Напоителни системи, бе кандидат за кмет на вътрешните избори на СДС през 1999 г, но загуби от Асен Пилев, в последствие избраният за градоначалник на Дупница. Двамата обаче са в добри отношения и до днес, затова и запознати коментират, че именно Пилев, който обяви пристрастия към ГЕРБ преди местните избори и в момента е общински съветник, е намерил у Нешев подходящ кадър за управата на ВиК.
Георги Гущеров, освен като братовчед на депутата от ГЕРБ Емил Гущеров нашумя в публичното пространство покрай опита си да стане кмет на село Яхиново. Тогава обаче на бял свят излезе, че той е подсъдим за кражба. Всъщност делото срещу него продължава, а поредното заседание е насрочено за 3-и юли. Наказателното дело от общ характер под номер 97 от 2011-а година бе образувано, след като на 4-и април прокуратурата внесе официално в съда обвинителния акт.
Георги Гущеров е подсъдим за това, че като инженер-технолог в Локомотивно депо в Дупница на 15-и март миналата година е разпоредил на шофьора на фирмата за изкара 2 тона желязо от нарязани за скрап вагони. Заповедта за тяхното унищожаване била издадена от управлението в София, но Георги Гущеров решил 2-та тона да предаде за изкупуване. За целта той разпоредил на шофьора във фирмата да закара парчетата метал в най-близкия пункт да изкупуване на метали „Промишлени суровини” ООД. Обадил се е на служител в пункта, за да му каже, че ще му изпрати нещо. Малко след като камионът влязъл в обекта, на място пристигнали служители от Транспортна полиция и установили, че изнесеното желязо е обект на кражба. Самото излизане на камиона от пределите на „Локомотивно депо” е отбелязано и от охраната там.
Цената на изнесеното по разпореждане на Георги Гущеров желязо е 790 лв. и 40 стотинки. Както вчера писахме, първият конкурс за нов управител на ВиК се оказа без победител при странни обстоятелства.

Малко след изборите пък на бял свят излезе, че сестрата на депутата Емил Гущеров Илианка Пилева е имала граждански договор с община Дупница в мандата на бившия кмет Атанас Янев. Името й се оказа единственото свързано с хора на властта, след като самите гербери призоваваха предизборно Янев да извади на бял свят колко пари са хвърлени за граждански договори, и обещаваха разкрития, когато влязат в общината.
В момента Пилева, която е учител в Дупница е общински съветник от ГЕРБ.

Самият Емил Гущеров пък стана национално известен с това, че се включи в измислената промоция на скъпи мобилни телефони и напусна работното си място за подарък "Верту".

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети