Миналото издъни Ромни

Негова фирма изнасяла работни места в чужбина през 90-те

dennews.bg
22.06.2012
размер на текста:

Бившият губернатор на Масачузетс Мит Ромни, който ще бъде и главният претендент за президентския пост на САЩ през ноември се издъни. Той и неговата фирма инвестирали в редица компании, изнасяли американски работни места в чужбина през 90-те, съобщи "Вашингтон пост", цитиран от БГНЕС.
От документи на щатските регулатори, се разбира, че Бейн Кепитъл – компанията, която Ромни основа и води цели 15 години, инвестирала във фирми, създавали кол центрове и фабрики в ред държави. "Макар че Бейн не е била основният играч, инвестиционната фирма е участвала в процеса още от самото начало, когато изтичането на работни места от Съединените щати започна да се засилва", отбелязва “Пост”
Излезлите наяве минали инвестиции застрашават кампанията на Ромни, тъй като едно от основните полслания, които носеше тя беше да върне безработните американци на работа, като създаде необходимия брой работни места, базирайки се на дългогия си опит в частния сектор.
Наскоро републиканецът обвини Барак Обама, като го нарече мекушав по въпроса за валутните манипилации на Пекин и обвини Китай, че “Изсмуква” американската си политика.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети