История с предизвестен край. Нов конкурс за ВиК-шеф в Дупница

DenNews.bg
21.06.2012
размер на текста:

Александър Перухов ще остане управител до избора на нов шеф.

Седем дни бяха необходими, за да се оповести официално предрешения резултат от конкурса за нов шеф на ВиК-Дупница. Както dennews.bg разбра, още преди края на конкурса в сряда, председателят на комисията по избора Пламен Стойнев е обявил, че няма да има избран управител. И не само. Кметът Методи Чимев също е оповестил тази информация още преди двамата кандидати- временно изпълняващият длъжността Александър Перухов и бившият служител на ВиК Бойко Нейков, да за започнали интервюто с комисията. Затова и двамата са били посрещнати на изхода на общината от случайни минувачи с въпроса какво са правили до толкова късно, като още преди часове се е знаело, че ще има нов конкурс.
Протоколът със становището на 9-членната комисия, а именно, че е необходимо провеждането на нов конкурс е предаден на градоначалника само час след конкурса още в сряда, макар че за изготвянето на протокола законът дава 3-дневен срок.
Пред екипа ни председателят на комисията Пламен Стойнев обясни, че лично той е харесал повече представянето на инж. Перухов. „Съвсем малко не му достигна, тъй като му липсваше икономическа обосновка за управлението. Той е изключителен като инженер и тази част на програмата му е на високо ниво. Няма обаче необходимите икономически параметри”, обясни вчера Стойнев.
Без Перухов и Нейков да са получили копия от протокола и становището на комисията, днес градоначалникът Методи Чимев е подписал протокола, съобразявайки се с решението за провеждане на нов конкурс.
Междувременно между проваленият и новият конкурс, за когото процедурите стартират утре, е вмъкнато още едно изискване. Кандидатите трябва да имат и икономическо образование, което на практика изключва от надпреварата Перухов и Нейков. Перухов е хидроинженер, а Нейков машинен инженер.
До избора на нов управител длъжността ще изпълнява временният шеф Александър Перухов, който зае поста след отстраняването на Василка Бельовска.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети