Полицаи разпитваха търговци на пазара в Дупница по жалбата на ОбС шефа Ивайло Константинов

Даниела Методиева
21.06.2012
размер на текста:

Трима полицаи разпитваха по обяд днес търговците от пазара в Дупница по жалбата на председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов срещу тяхната колежка Любов Градевска. Наемателите на сергии са били помолени от полицаите да пишат обяснения защо са поставяли подписите си под инициараната от Любов Градевска подписка срещу местенето на пазара, в която фигурират имената на 150 търговци и граждани на Дупница.
Жалбата на Ивайло Константинов, по която в момента работи Районна прокуратура в Дупница е за това, че в качеството му на длъжностно лице е бил заплашван в собствения му кабинет в общината от Градевска с физическа саморазправа и шантажиране на общественото мнение, върху него е оказван неправомерен натиск за вземане на решение в ущърб на гражданите на град Дупница и в интерес на личния бизнес на Градевска.
Конфликтът между двамата назря на сесия на местния парламент, на която Любов Градевска обвини Ивайло Константинов, че с неговата идея за местене на пазара цели на по-късен етап продажбата на терена. Последва и пресконференция от страна на Константинов, на която той обясни, че още преди сесията Градевска го е заплашила, че ще шантажира общественото мнение заради идеята му за местене на пазара. Тя всъщност дойде по време на друга среща с търговци, на която Ивайло Константинов обясни, че в общината са постъпили сигнали от граждани, че съществуващият в момента пазар не е удобен за възрастни хора и майки с деца. По-късно Ивайло Константинов обясни, че пазарът няма да се мести от мястото, където сега се намира в жк „Дупница”, а ще бъде обособен още един- при старата автогара.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети