Металурзи се сбиха на блокадата в Кърджали

DenNews.bg
21.06.2012
размер на текста:

Първите протести започнаха през зимата. Паузата осигури премиерът Бойко Борисов.

Протестиращи металурзи се сбиха на днешната блокада, първа след възобновяване на протестите на работниците от ОЦК- Кърджали, съощи БГНЕС.
До боя се стигна, след като протестиращ извика "Бойко Борисов да не строи магистрали, а да дава пари", а синдикалист от КНСБ започна да го избутва от блокадата на кръстовището. По-късно колеги на “смелчагата” обявиха, че той бил пиян от сутринта. На възгласите срещу премиера мъжът от КНСБ на висок глас попита "Къде са турските депутати, защо нито веднъж не дойдоха при нас?", визирайки депутатите от ДПС от Кърджалийския избирателен район.
Металурзите възобновиха днес протестите си, след като вчера изтече крайният срок за намирането на решение за комбината, както обеща премиерът Борисов. В протеста участваха само хората на КНСБ, тъй като от КТ "Подкрепа" решиха да не пречат на движението в града.
Утре металурзите отново ще затворят кръстовището за един час – от 9.00 до 10.00 часа, закани се от името на металурзите регионалният лидер на КНСБ Иванка Караколева.
Работниците от ОЦК не са взимали пари от месец февруари, над 130 са напусналите. Ако до понеделник няма решение всички работници ще внесат заявления за освобождаване и ще заведат дела срещу собственика Валентин Захариев.
Иванка Караколева увери, че сумата от 150 лв, необходима за минималния адвокатски хонорар ще бъде осигурена от КНСБ.

 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети