Бобов дол с първа крачка към отделяне от „Кюстендилска вода”

DenNews.bg
20.06.2012
размер на текста:

Кирил Станчев Снимка: Архив

Бобов дол направи първа крачка към излизане от водното дружество „Кюстендилска вода”- желание заявено, но само на думи още през май.
На днешното заседание на Общински съвет бе прието кметът Кирил Станчев да представлява общината на националната среща в Министерство на регионалното развитие и благоустройството, на която трябва да бъдат учредени 28 водни асоциации. В тях ще членуват държавните водни дружества. Именно на срещата идната седмица обаче Станчев трябва официално да представи позицията, че Бобов дол иска да учреди общинско ВиК.
Основният мотив на съветниците е, че в момента общините са длъжни да осигуряват инвестициите за водопроводните мрежи, а печалбата се прибира от „Кюстендилска вода”. На фона на това обаче, от години в Бобов дол са недоволни от работата на водния оператор заради честите режими и бавното отстраняване на авариите.
„Ние сме убедени, че общинско ВиК ще бъде много по-ефективно. И от икономическа гледна точка, и от страна на бързото отстраняване на авариите. Ние сме длъжни да заявим пред държавата това си желание, а дали ще стане –не зависи от нас”, коментира ОбС-шефът Огнян Зарев.
 

Най-четено

Темите от "Бобов дол"

Етикети