Коригират новоизграденото кръстовище при Аракчийски мост

DenNews.bg
20.06.2012
размер на текста:

На око се вижда, че стените на островчетата се прибират с по-малко от метър. Снимка: dennews.bg

Току-що изграденото кръстовище при Аракчийски мост в Дупница вдигна прах с нов ремонт. Работници коригират големината на островите за цветя, които се оказаха прекалено широки. Ремонтът е по проект на Областно пътно управление-Кюстендил, а втората корекция е по настояване на община Дупница след като се оказа, че островите стесняват прекалено много пътното платно и затрудняват движението.
Опитахме да разберем защо е допусната грешката, в какви параметри е корекцията и кога в края на краищата ще бъде готов възловият участък. Чакахме отговор от понеделник, а сега публикуваме отговора на шефката на Областно пътно управление Юлияна Божилова без редакции. Ако имате необходимите инженерни знания може да обясните и на нас какво казват от ОПУ.


Участъкът е част от Републикански път ІІ-62 “Кюстендил – Дупница”, който в момента е в рехабилитация и е в урбанизираната територия на гр. Дупница.

При разглеждане и приемане на Проекта за обект “Транзитни пътища V” участък І, ЛОТ 23 А Кюстендил обходен път – Дупница от км 0+000 до км 37+465 и участък ІІ “Дупница обходен път от км 326+939 до км 331+522, на заседание на Областния експертен съвет по устройство на територията – Кюстендил от 02.02.2009 г. са присъствали представители на всички заинтересовани институции, което е удостоверено с подписи на протокола от заседанието и е издадено Разрешение за строеж на същия обект.

В Община Дупница е сформирана комисия на извънредно заседание на „Комисия по безопасност на движението” проведено на 29.05.2012 г. с нейни представители, представител на КАТ и Автомобилна администрация, и в резултат на това се поискани частични промени в решението на кръстовищата при км 37+050 и км 37+395 в участък 1 в гр. Дупница – отнасящи се до подобряване на трафика от и към индустриалната зона.

Проектантът е запознат и е извършил наложилите се съгласно протокола корекции, които в момента се изпълняват.

 

 


Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети