Искат бедствено положение в с. Загориче заради антракс

dennews.bg
19.06.2012
размер на текста:

В шуменското село Загориче да бъде обявено бедствено положение заради спирането на водата от седмица, поиска кметът Бейхан Сали. Освен, че е забранена пашата на животните заради антракса, който беше открит преди десет дни, невъзможно е и поенето им от местните източници, информира news.bg.
Живеещите в селото са се събрали пред кметството с искане да се реши проблемът с водата незабавно, след като тази сутрин са съставени шест акта на местни които са извели животните на паша, каза кметът на Загориче Бейхан Сали. Очакват се представители от ВиК-Шумен и община Каолиново да направят своите оценки.
От ВиК-Шумен обявиха, че за 12 часа ще спрат водата в каолиновските села Гусла и Браничево, за да има вода в Загориче.
Водата не стига до селото заради голямата консумация, обясни Михайлов и допълни, че проблемът е възникнал след спиране на тока и в последствие - спиране работата на помпената станция в Средковец, която захранва още 3 села.
40-годишният Нури Осман от Загориче, който бе приет в шуменската болница с кожна форма на антракс преди 10 дни вече е изписан от инфекциозното отделение и се лекува в домашни условия.

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети