Любов Градевска даде показания в полицията по жалбата на ОбС-шефа Ивайло Константинов

Даниела Методиева
19.06.2012
размер на текста:

На разпит в полицията бе привикана търговката от пазара в Дупница Любов Градевска, за да дава показания по жалбата на председателя на Общинския съвет в Дупница Ивайло Константинов. В момента в Районна прокуратура тече проверка, а полицията в Дупница извършва разследването. ОбС-шефът твърди, че в качеството му на длъжностно лице е бил заплашван в собствения му кабинет в общината от Градевска с физическа саморазправа и шантажиране на общественото мнение, върху него е оказван неправомерен натиск за вземане на решение в ущърб на гражданите на град Дупница и в интерес на личния бизнес на Градевска. На сесия на местния парламент на 18-и май тя го обвини в постановка с идеята за местене на пазара, която според нея и колегите й на по-късен етап ще завърши с продажбата на терена под давлението на Константинов. Градевска представи и подписка срещу преместването на пазара, както и протестна нота.
Градевска обясни, че думите на Ивайло Константинов не отговарят на истината и става въпрос вече за личен конфликт между двамата.
Описаните от Ивайло Константинов методи не са мои. Просто обясних с нормален тон на Константинов, че трябва първо да се помисли с идеята за местенето на пазара, защото много хора са теглили кредити, особено тези, които си купиха новопостроените павилиони. Освен това хиляди левиве се хвърлиха за покриването на пазара и не е оправдано да се мести на друго място, обясни още Градевска.
Според жалбата, писана от Ивайло Константинов срещу него е извършено престъпление от общ характер и да бъде образувано досъдебно производство.
Пълният текст на жалбата на председателя на ОбС Ивайло Константинов можете да видитеТУК.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети