Д-р Пламен Соколов, обвинил колеги за смъртта на баща си, не знаел кръвната му група

dennews.bg
18.06.2012
размер на текста:

Д-р Поромински и д-р Таушански представиха своите версии за случая. Снимки:dennews.bg

Д-р Пламен Соколов подвел лекарите от общинската болница в Дупница за кръвната група на баща си, когато се наложило да бъде направено спешно кръвопреливане. Когато хирурзите попитали колегата си д-р Соколов каква е кръвната група на баща му, за да направят спешно кръвопреливане, той отговорил, че e нулева, а след извършените контролни тестове станало ясно, че е А.
Това разкриха на нарочна пресконференция днес управителят д-р Таушански и хирургът д-р Славейко Поромински и анестезиологът д-р Бойко Кючуков, при които е постъпил п спешност на 25-и май с кръвоизлив от язва бащата на д-р Соколов- 81-годишния Петър Соколов. Именно те бяха обвинени на сесия на Общинския съвет в Дупница на 15- юли от д-р Соколов, че заради небрежността си и лошото отношение са причинили смъртта на 81-годишния мъж.


Що се отнася до условията в болницата, за които д-р Соколов също отправи упреци на сесията, д-р Таушански обясни, че в никакъв случай не могат да бъдат определени като мизерни, още повече, че е имало и редица проверки от РЗОК.
„С консумативи разполагаме всякакви, вярно не са най-скъпите, но ние не можем да си ги позволиме, защото обслужваме социално слаби и неосигурени хора”, обясни д-р Таушански. Той изрази и недоумение от факта, че д-р Соколов е направил подобно изявление, без преди това да се е оплакал, а е решил 20 дни след смъртта на баща си да прави публични изказвания и то на сесия на Общинския съвет.
„Лекуваме бащата на д-р Пламен Соколов от 20 години, идвал е тук многократно и е бил приеман и в хирургично и във вътрешно отделение. Той имаше проблеми със сърцето, с бъбреците и белодробно заболяване. Семейството му винаги е било доволно от нашето отношение и от грижите. За мен няма друго обяснение освен това, че д-р Сокоров се е съюзил с останалите лекари, които имат частна практика, за да унищожат общинската болница”, каза още д-р Таушански.

Д-р Бойко Кючуков и мед.сестра Маргарита Лазова.


Д-р Поромински, който е приел в хирургично отделение бащата на д-р Пламен Соколов обясни, че заради обилния кръвоизлив и ниското кръвно, което при приемането е било 50:0, се е наложило спешното настаняване на 81-годишния пациент в реанимация на хирургично отделение. Въпреки направените кръвопреливания заради редицата съпътстващи заболявания, пациентът не е успял да издържи и е починал. Д-р Поромински обясни също, че при постъпването на Петър Соколов в отделението близките му обяснили, че е поел преди това доста тежки храни, което е недопустимо за неговото състояние и е довело до кръвоизлива.
Недоумение от обвиненията на д-р Соколов, че е изпускала абокат и след това отново го е поставяла на баща му, изрази и набедената медицинска сестра Маргарита Лазова. Тя определи това изказване на д-р Соколов като обида, която тя приема като лична.
Д-р Кючуков, който е бил извикан да постави венозния източник на 81-годишния пациент, обясни, че бащата на д-р Соколов е бил и с много съпътстващи заболявания, които допълнитело са усложнили състоянието му.

 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети