Полицейски кордони пазят Орлов мост, арестуват момичета, молещи „Без агресия”

DenNews.bg
14.06.2012
размер на текста:

Полицейски кордони опасват платната на Орлов мост и не позволяваха над 30 минути на протестиращите да блокират движението. Тежковъоръжени полицаи, патрулки, моторна и конна полиция, части на жандармерията са струпани на възловата точка, където вчера, часове след като депутатите приеха скандалните промени в Закона за горите, се проведе мощна флашмоб акция.
Протестиращите успяха да скъсат кордоните и да блокират платната, в момента предимно младите хора са локализирани само в едното платно.
На мястото в момента има над 3 000 души, предават чрез Фейсбук участници в акцията. Днес протестиращите настояват при тях да излезе президентът Росен Плевнелиев, до който днес беше изпратено официално писмо с искане за налагане на вето на скандалния закон. Вместо внимание от страна на обединителят на нацията и пазител на конституционния ред обаче на мястото започнаха арести. В кадрите от живите предавания по интеренет от Орлов мост се вижда как полицаи вдигат успели да излязат на платното момичета, които викат „Без агресия”.
Една от арестантските камионетки вече е пълна и се изнася от Орлов мост. Не е ясно колко са арестуваните.
На страницата за протеста във Фейсбук са качени правилата за протеста. От тях става ясно, че протестът е законен, ако движението е блокирано до 15 минути и ако няма изрична заповед за забраната му от страна на столичния кмет.
Повечето участници се съобразяват с апела да протестират мирно и да не влизат в преки конфликти с полицията. Отново на мястото има плакати и скандирания „Витоша”, „Вън Цеко от Алеко”, „Без агресия, всичко е любов”, Оставка” и „Мафия”.
 

Може да гледата случващото се на живо ТУК
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети