Скриха (ли) истината за ОСК Марек?

Константин Соколов/Десислава Панайотова-Янкова
14.06.2012
размер на текста:

Георги Бедников

Два чифта терлици, заключена врата и много въпроси без отговори. Това ли остава от величествено заченатият, охолно просъществувал и катастрофално насочил се към края си Обединен спортен клуб Марек? Който между другото с прости сметки излезе на данъкоплатците в Дупница (има-няма) 200 000 лв.
Три месеца след последното отчетно-изборно събрание на клуба, създаден по стратегическите напътствия на бившия ОбС-шеф, поел и ролята на председател на ОСК Явор Тодоров, на повърхността изплуват парчета от пъзела. И абсурди скрити зад заключени врати.
Както първи писахме, стратегът на ОСК Марек Явор Тодоров слезе от сцената полуобидено, полудоволно. Драматичното хвърляне на оставката му обаче е скрило напускането и на дясната му ръка-изпълнителния директор Петя Арбова.
Едва три месеца по-късно става ясно, че Арбова е освободена от длъжност и договорът й е прекратен още преди Тодоров да напусне председателския пост и поста в стария Управителен съвет, преди отчетно-изборното събрание през март.

Петя Арбова

 

Мотивът – в клуба нямало пари за заплатата на Арбова

 

„Договорът ми бе прекратен, защото клубът не можеше вече да ми изплаща заплата. Оставането ми означаваше трупане на лихви, които биха утежнили финансовото състояние. УС взе абсолютно правилно решение, като прекрати договора ми”, обясни за dennews.bg Петя Арбова.
Всъщност нито Арбова, нито Тодоров не благоволиха да уведомят клубовете от ОСК за рокадите на събранието през март, на което пък бе избран нов председател в лицето на президента на шахматен клуб Капабланка Георги Бедников и нов Контролен съвет.
Сега се оказва, че треньорите и ръководствата на клубовете-членове напразно са хабили нерви и време да чакат появяването на Арбова на мартенското събрание и отговори на въпроси за харча на тлъстите субсидии от общината.


„Чао” от Арбова и Тодоров без ясен отчет за похарчените общински пари

 

Вече трети месец новият председател Георги Бедников не е видял и ред отчет, не е приел и лист документ. Той дори все още не може да влезе в канцеларията, ползвана преди от Арбова.
„Нямам никакви документи, не мога да вляза в канцеларията, а за отчети на предишното ръководство да не говорим. Не знам как е възможно общината да иска от клубовете подробен отчет за 5-та лева, които дава, а да не я интересува за какво и как са похарчени годишните субсидии от по 100 000 лв.”, чуди се Бедников.

Явор Тодоров

Според Бедников, заради незаинтересоваността на общината в канцеларията прах хващат дори пособия собственост на общината, давани за ползване на обединения клуб.
„ОСК е добър като идея, но изпълнението е лошо. Може да се кандидатства по програми, да се печелят средства, но нещата са опорочени и явно вървим към ликвидация с мълчаливото съгласие на общината”, обясни още Бедников.
И защото надеждата умира последна, той остава разговора отворен-„за края на месеца”.
На въпрос защо не поиска намесата на полиция за да влезе във владение, Бедников отговори: „Нека общината се намеси”.
От своя страна Петя Арбова отказа да коментира заключената канцелария.
„Няма да коментирам пред журналисти, защото ще се получи развален телефон. Утре ще говоря с Бедников”, каза Арбова.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети