Продават на търг имот на братя Галеви заради дългове към лизингова компания

dennews.bg
14.06.2012
размер на текста:

Имот на фирма „Инфра Асет Мениджънт” ООД, собственост на братя Галеви и на пернишкия бизнесмен Фьодор Фьодоров-Федката, е обявен за публична продан заради неизплатени дългове към лизинговата компания „Афин България” ЕАД. Земеделската земя, която пренадлежи към урбанизираната територия и се намира в землището на град Дупница, е с площ от 68 декара. Началната цена, от която ще започне наддаването в Дупнишкия районен съд на 12-и юли е 82 912 лв.
Пламен Галев и Ангел Христов са съсобственици на фирмата заедно с Федката, също бивша барета, от 2007-а година, когато купуват от него по 1/3 от дяловете.
През месец май тази година управителят на фирма „Инфра Асат Мениджмънт” Веселин Пейчев и счетоводителката Невена Станоева получиха условни присъди от Апелативния съд за това, че за времето от 28 -ми март до 31-ви март 2008 година като съизвършители са избегнали плащане на данъчно задължение-корпоративен данък в размер на 660 092 лева и са потвърдили неистина в годишната данъчна декларация, използвайки документ с невярно съдържание.
Двамата бяха подсъдими за това , че са съставили и подписали невярна годишна декларация за 2007 година, като по този начин помогнали на собствениците на дружеството Пламен Галев и Ангел Христов и приятелят им от Перник Феодор Феодоров-Федята да си спестят въпросната сума.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети