Пишат втората европейска заповед за задържане на братя Галеви

Даниела Методиева
14.06.2012
размер на текста:

Специализирината прокуратура готви втората европейска заповед за задържане на дупнишките бизнесмени братя Галеви. Този път искането е във връзка с повдигнатото срещу тях ново обвинение миналата седмица за пране на 35,5 милиона лева, съобщи говорителят на държавното обвинение Божидар Димитров. Официалното обявяване на втората европейска заповед за задръжане на Пламен Галев и Ангел Христов ще бъде оповестена най-рано утре, все още наблюдаващите прокурори изготвят документите.
До издаването на втората европейска заповед за задържане се стигна, след като на 1-и юни под наблюдението на специализираната прокуратура започнаха обиски в офисите на Пламен Галев и Ангел Христов в Дупница. От счетоводната им къща бяха иззети компютърни конфигурации, от които стана ясно, че двамата са прали пари чрез извършване на около 600 транзакции в съучастие със счетоводителката си Христина Димитрова.
Първата европейска заповед за задържане на Пламен Галев и Ангел Христов бе изготвена от окръжния прокурор на Кюстендил Камен Пешев, след като братята не бяха открити на нито един от посочените от тях адреси, за да бъдат приведени в затвора в Бобов дол. Там те трябваше да изтърпят наложените им присъди за организиране на престъпна група и рекет. Пламен Галев получи 5 години затвор, а съдружника му Ангел Христов-4.
След произнасянето на присъдите двамата изчезнаха и до момента са в неизвестност. Снимките на двамата бяха качени и в червената бюлетина в сайта на Интерпол. След  критото в тайна 2-дневно посещение на шефа на ЦРУ Дейвис Петреъс миналата седмица Бойко Борисов обяви, че и щатските разузнавачи се включват в издирването на двамата дупнишки бизнесмени.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети