Четири обвинения срещу босовете на „Медийна група България”

DenNews.bg
12.06.2012
размер на текста:

Снимка: vsekiden.com

Общо четири обвинения са повдигнати срещу съсобствениците на "Медийна група България”. Любомир Павлов е обвиняем за пране на пари, документна измама и използване на документи с невярно съдържание. На Огнян Донев е повдигнато само обвинение за пране на пари. Това обяви говорителят на Софийска градска прокуратура Румяна Арнаудова пред БГНЕС.
След проведените разпити днес на двамата са наложени мерки за неотклонение парична гаранция по 50 000 лв.
Според прокуратурата има достатъчно доказателства, че чрез 4 документа с невярно съдържание Любомир Павлов съзнателно е дал възможност на Огнян Донев да получи чуждо имущество - 44% от акциите на медийната група.
"В последствие 40% от придобитите преди това общо 83% дяловете са били върнати обратно на Любомир Павлов и това, според нас е пране на пари", каза говорителката на прокуратурата. Тя обясни, че тази сделка е направена с имуществото, което е придобито чрез документната измама. Румяна Арнаудова обясни, че и Павлов, и Донев са действали заедно. Според прокуратурата Любомир Павлов е заявил и неверни обстоятелства пред длъжностно лице по регистрацията в Агенцията по вписванията. "Декларирал истинността на приемането от Общото събрание на съдружниците на медийна група "България Холдинг" на депозиран документ, който е бил наречен Дружествен договор на дружество с ограничена отговорност от 27 март", каза Арнаудова.
Тя не вярва да са давани пари на наблюдаващия прокурор по делото Момчил Георгиев, какъвто намек направи днес Любомир Павлов. В прокуратурата няма и сигнал за такова нещо, ако има той ще се провери.
По делото не са използвани СРС-та. В момента в обвинението има сигнал обаче за записа, в който според публикациите в печата говори Любомир Павлов. Проверка по него прокуратурата ще възложи на ДАНС, пише още БГНЕС.
 

Най-четено

Темите от "Страна"

Етикети