7-класниците в областта подготвени за четворки, но не съвсем

DenNews.bg
12.06.2012
размер на текста:

Между тройка и четворка са знанията на седмокласниците от Кюстендилска област по математика и литература, показват резултатите от външното оценяване. Редица училища, повечето от които селски школа, са с оценки малко над двойката, а резултат от много добър и нагоре за училище няма. Обнадеждаващи са графиките на Регионалния инспекторат по образование, които все пак показват нарастване на процента на отлични и добри оценки спрямо предходната година.
Петнайсе са шестиците по български език и литература срещу 125 двойки. Най-много седмокласници са защитили знания за четворка-315, а 311 са тези с петица. 107 ученици са вързали тройката по БЕЛ.
Отличните оценки по математика са повече-цели 20 пълни шестици. Отговорите на задачите обаче са се оказали непосилни за 197 седмокласници с двойки. Най-висок е процентът на учениците с четворки-285; 185 са петиците и 116-тройките.
Среброто за знания по БЕЛ от всички училища в областта взимат възпитаниците на ОУ „Евлоги Георгиев”-Дупница. Втори по математика пък са учениците от СОУ „Св. П. Хилендарски-Дупница следвани на трето място от съучениците си от ОУ „Н. Рилски”-Дупница. И в двата изпита първенството е за кюстендилци.
Школата в Яхиново, Бистрица и Джерман регистрират резултат под тройката по български език и литература, но изключително представяне, минавайки съученици от Кюстендил и Дупница, правят децата от Рила-те са на 4 място в областта. Пети по БЕЛ са седмокласниците от СОУ „Св. П. Хилендарски”-Дупница; училището в Сапарева баня е на шеста позиция следвано от дупнишкото ОУ „Н. Рилски”; ОУ „Климент Охридски”-Дупница е на девето място, а на 10-то е ОУ „Св. св. Кирил и Методий”-Дупница. 12 място е за СОУ „Христо Ботев”-Бобов дол, учениците от Бобошево са на 15-о място следвани от ОУ „Н. Вапцаров”-Бобов дол, училищата в Крайници, Червен брег, Кочериново и Самораново. С три стотни над тройката се отчитат и учениците от ОУ „Христаки Павлович”-Дупница, които са на 22 място.
ОУ „Евлоги Георгиев”-Дупница е на пето място по математика в областта; шести са учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”-Дупница следвани от децата в Сапарева баня, ОУ „Климент Охридски”-Дупница, СОУ „Христо Ботев”-Бобов дол, школата в Бистрица и Кочериново. ОУ „Н. Вапцаров”-Бобов дол е на 16-о място; на 19-о място за учениците от Бобошево следвани от Рила, Червен брег, Крайници, Джерман и Яхиново. Най-малко знания по математика в региона имат възпитаниците на ОУ „Хр. Павлович”, а най-нисък резултат от 2,03 е регистриран в ОУ „Иван Вазов”-Кюстендил.
Шестиците не само не липсват, но са и 100% оценка на изпита по музика след 7-ми клас. Шестима ученици са се явили на този изпит и всички са се представили отлично.
19 деца са минали препитване по изобразително изкуство. Пет са шестиците, една е четворката, а петиците по рисуване са три.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети