Опозицията в Русия под полицейски натиск часове преди „марша на милионите”

DenNews.bg
11.06.2012
размер на текста:

Полиция тараши домовете на основните фигури на руската опозиция часове преди масовата демонстрация „марш на милионите”, иначе съгласувана с властите в Москва и насрочена за утре.
Претърсени са домовете на противниците на президента Владимир Путин, сред които Алексей Навалний, Сергей Удалцов, Иля Яшин, Борис Немцов и телевизионната водеща Ксения Собчак. Според властите акцията е част от следствените действия около безредиците след антиправителствените демонстрации на 6 май в Москва, но според опозиционерите това е опит да властта да спре насрочения за утре протест, информира Интерфакс, цитирана от bTV.
Домовете на активисти на нерегистрираната партия „Другата Русия” и движението „Ляв фронт” също се проверяват, като някъде обиските се извършват в отсъствието на собствениците.
Сергей Удалцов, превърнал се в символ на антиправителствените протести, е получил призовка да се яви на разпит утре по същото дело за безредиците от 6 май. Според него това е напълно умишлено, за да не може той да участва в „марша на милионите”.
 

Най-четено

Темите от "Свят"

Етикети