Изменение в закона реже със 99, 65 лв. заплатата на Ивайло Константинов

Даниела Методиева
11.06.2012
размер на текста:

99,65 лв. лева по-малко заплата ще взима председателят на ОбС в Дупница Ивайло Константинов заради последното изменение в Закона за местната администрация и местното самоуправление. Вместо досегашните 960,25 лв., Константинов ще получава 860,60 лв. на месец. Според новия текст в чл. 34, ал.2 Общият размер на възнаграждението на общинския съветник за 1 месец не може да надвишава 30 на сто от средната брутна заплата в съответната общинска администрация за последния месец от предходното тримесечие, а на предсеателя на ОбС-90 на сто от възнаграждението на кмета на съответната община”.
Решението на за намаляване на заплатата на председателя на местния парламент в Дупниза ще бъде гласувано на предстоящата сесия на 15-и юни.
Заплатата от 996,25 лв. за 5-часово работно време беше гласувана на 24-и ноември миналата година, а предложението бе внесено от заместник-кмета по европроектите Красимир Георгиев.
Тогава бе предложено и гласувано и допълнително възнаграждение върху заплатата на Константинов за придобит трудов стаж и професионален опит на в размер на 1 % върху основната работна заплата, за всяка година придобит трудов стаж и професионален опит.
 

Най-четено

Темите от "Дупница"

Етикети